Visa on arrival Vietnam

Wanneer u naar Vietnam wilt reizen heeft u als toerist toegang nodig tot het betreden van het land. Sinds 1 januari 2018 kunnen Nederlanders een zogenaamd e-visum van te voren aanvragen waarmee iemand toegang krijgt via één van de toegestane aankomstlocaties Vietnam te betreden. Voorheen kon alleen een visa on arrival worden aangevraagd maar de ambassade van Vietnam raadt aan hier geen gebruik meer van te maken.

Wat is een visa on arrival precies?

Een visa on arrival is eigenlijk niets meer dan een brief, een zogeheten approval letter, waarin een verklaring staat dat bij aankomst een inreisstempel kan worden gekocht. Dit geeft u dus niet automatisch toegang tot het betreden van het land! Veel commerciële visumbureau’s die fungeren als intermediair verstrekken een visa on arrival in plaats van een e-visum dus wees op u hoede wat u aanschaft. Indien u alleen een approval letter heeft moet u onder andere nog op het vliegveld een speciale stempel halen tegen betaling, een zogenaamde stamping fee. De kosten hiervoor variëren tussen de $25 en $50 en die betaalt u rechtstreeks aan de immigratiedienst van Vietnam. Hierdoor komen niet alleen de totale kosten vele malen hoger te liggen dan een e-visum, u moet ook nog eens in een lange rij op het vliegveld staan om de speciale stempel te verkrijgen.

VisumVandaag

Bij VisumVandaag kunt u daarom alleen een e-visum aanvragen en geen zogeheten approval letter. Dit voorkomt dat u niet voor verrassingen en ongemakken komt te staan tijdens uw reis. Meer informatie over het aanvragen van een visum Vietnam vind u hier.

Meer informatie over het visum Vietnam