Overstap of doorvlucht Verenigde Staten

Als u in bezit bent van een Nederlands paspoort moet u ook als u alleen een overstap of doorvlucht maakt in de Verenigde Staten over een ESTA beschikken. Dus zelfs als u het toestel niet verlaat dient u te beschikken over een ESTA. Al tijdens het inchecken van uw eerste vlucht wordt u gevraagd of u beschikt over een geldig reisdocument.

Bij zowel een overstap als doorvlucht dient u dus een ESTA aan te vragen alvorens u aan de reis begint. De vereisten zijn hetzelfde als voor een reguliere ESTA aanvraag. U hoeft echter niet voor elke overstap of doorvlucht een aparte ESTA aan te vragen; een toegekende ESTA is in principe voor 2 jaar geldig zonder een maximum aantal reizen. Ook als u eerst een reis maakt met een zakelijk doeleinde en vervolgens een toeristische reis maakt hoeft u geen nieuwe ESTA aan te vragen.

Let op: wanneer de geldigheid van uw paspoort vervalt binnen dit termijn dan verloopt uw ESTA ook automatisch. U dient dan opnieuw een ESTA aan te vragen met uw nieuwe paspoortgegevens.

Meer informatie over ESTA Verenigde Staten