Visumplicht Turkije

Sinds 1 november 2014 is het niet meer mogelijk om bij aankomst op het vliegveld in Turkije een visum te kopen. Om drukte op het vliegveld te voorkomen heeft de Turkse overheid besloten over te stappen naar een elektronische visum, een zogeheten e-visum, die online kan worden aangevraagd.

Voor alle Nederlandse reizigers geldt een visumplicht hetgeen inhoudt dat iedereen met een Nederlandse nationaliteit over een visum moet beschikken willen zij Turkije betreden. Bij VisumVandaag kunt u eenvoudig en snel binnen enkele minuten een e-visum voor Turkije aanvragen die u vervolgens binnen 5 (werk)dagen ontvangt. Lees hier meer informatie over de voorwaarden voor een aanvraag van een e-visum Turkije.

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor een e-visum Turkije?

Wanneer u niet aan de voorwaarden voldoet voor het aanvragen van een e-visum voor Turkije dan kunt u een paspoortsticker of stickervisum aanvragen. Wanneer u bijvoorbeeld langer dan 90 dagen in Turkije wilt verblijven of uw reisdoel niet zakelijk of toeristisch is dient u over een dergelijke sticker te beschikken. U moet dan een afspraak maken bij het Turkse consulaat te Rotterdam om vervolgens daar een paspoortsticker op te halen. Niet alleen vergt dit meer tijd maar de kosten van een visum liggen ook hoger dan een e-visum.

Uitzonderingen e-visum Turkije

Er gelden enkele gevallen waarbij u niet over een e-visum hoeft te beschikken. Wanneer u bijvoorbeeld alleen een overstap maakt op een Turks vliegveld en tussendoor het vliegveld niet verlaat, dan hoeft u niet te beschikken over een Turks e-visum. Hetzelfde geldt wanneer u Turkije betreed per cruiseschip in minder dan 72 uur aan wal blijft. Indien u tijdelijk in Turkije verblijft voor werk (bijv. vrachtwagenchauffeur) komt u niet in aanmerking voor een e-visum en moet u een stickervisum aanvragen bij het Turks consulaat.

Meer informatie over het visum Turkije