Toegestane reisdoelen e-visum India

U kunt een e-visum voor India alleen aanvragen als uw reis van zakelijke, toeristische of medische aard is. Hieronder leggen we uit wat de voorwaarden zijn voor de betreffende reisdoelen.

Zakelijk reisdoel

Onder het zogeheten ‘e-Business visum‘ wordt verstaan een reis naar India ten behoeve van een bezoek aan een zakenrelatie, conferentie, seminar of symposium. Het bezoeken van een potentiĆ«le klant of fabriek valt ook onder een zakelijke reis. Het is echter wel van belang dat u gedurende uw reis niet in dienst treedt van een Indiase werkgever. Verder gelden de standaardvoorwaarden die van toepassing zijn voor het aanvragen van een e-visum.

Toeristische reisdoel

Onder het zogeheten ‘e-Toerist visum‘ wordt verstaan een bezoek een India ten behoeve van een vakantiereis of bezoek aan familie of vrienden. Deelname aan sportevenementen en wedstrijden valt ook onder een toeristische reis.

Medische reisdoel

Onder het zogeheten ‘e-Medical visum‘ wordt verstaan een bezoek aan India ten behoeve van een medische ingreep. Bij uw aanvraag dient u een afspraakbevestiging van het ziekenhuis of de kliniek waar u wordt behandeld toe te voegen.

Met zowel een e-Business, e-Toerist als e-Medical visum mag u maximaal 60 dagen in het land verblijven en u bent verplicht om bij aankomst in bezit te zijn van een doorreis- of retourticket.

Meer informatie over visum India