Overstap of doorvlucht Canada

Als u in bezit bent van een Nederlands paspoort moet u ook als u alleen een overstap of doorvlucht (laatstgenoemde alleen in enkele gevallen) maakt in Canada over een eTA beschikken. Dus zelfs als u het toestel niet verlaat dient u, afhankelijk van de eindbestemming, te beschikken over een eTA. Al tijdens het inchecken van uw eerste vlucht wordt u gevraagd of u beschikt over een geldig reisdocument.

Bij zowel een overstap als doorvlucht dient u dus een eTA aan te vragen alvorens u aan de reis begint. De vereisten zijn hetzelfde als voor een reguliere eTA aanvraag. U hoeft echter niet voor elke overstap of doorvlucht een aparte eTA aan te vragen; een toegekende eTA is in principe voor 5 jaar geldig zonder een maximum aantal reizen. Ook als u eerst een reis maakt met een zakelijk doeleinde en vervolgens een toeristische reis maakt hoeft u geen nieuwe eTA aan te vragen.

Let op: er is echter één uitzondering waarbij u niet over een eTA hoeft te beschikken wanneer u een doorvlucht in Canada maakt. Dat is wanneer het vliegtuig waarin u zich bevind alleen in Canada landt om bij te tanken, u mag dan dus niet het vliegtuig verlaten. U dient dan ook te beschikken over een geldig ESTA voor de Verenigde Staten (VS) indien dit de eindbestemming is van de reis. Indien er een andere eindbestemming is, zoals Mexico of een land ergens in Zuid-Amerika, dan dient u wel te beschikken over een eTA voor Canada.

Meer informatie over eTA Canada