Overstap of doorvlucht Australië

Als u in bezit bent van een Nederlands paspoort moet u ook als u alleen een overstap in Australië maakt in bepaalde gevallen over een eTA beschikken. Al tijdens het inchecken van uw eerste vlucht wordt u gevraagd of u beschikt over een geldig reisdocument. Bij alleen een doorvlucht, dus u verlaat in de tussentijd het vliegtuig niet, dan hoeft u niet over een eTA aan te vragen.

Wanneer u tijdens een overstap het vliegveld verlaat dient u een eTA aan te vragen alvorens u aan de reis begint. De vereisten zijn hetzelfde als voor een reguliere eTA aanvraag. U hoeft echter niet voor elke overstap een aparte eTA aan te vragen; een toegekende eTA is in principe voor 12 maanden geldig zonder een maximum aantal reizen. Ook als u eerst een reis maakt met een zakelijk doeleinde en vervolgens een toeristische reis maakt hoeft u geen nieuwe eTA aan te vragen.

Let op: er is echter één uitzondering waarbij u niet over een eTA hoeft te beschikken wanneer u een overstap in Australië maakt en dat is als u in de tussentijd het vliegveld niet verlaat. In dit geval heeft u geen eTA nodig alvorens u aan uw reis begint met als eindbestemming een ander land dan Australië.

Meer informatie over eTA Australië